Græskarsuppe med røget skinke og timianrasp
Tilberedning
Start med at skære skinken i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Skyl græskar godt og skrub eventuelle urenheder væk. Flæk det og skrab kernerne ud. Skær græskarkødet i tern.
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
Varm olie i en gryde ved god varme og svits løg, skinke og hvidløg et øjeblik. Tilsæt græskar, kartofler, vand, bouillonterning og fløde. Lad suppen simre til græskar og kartofler er helt møre. Blend suppen med en stavblender til en glat konsistens og smag til med salt, peber og eddike. Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis suppen er for tyk.
Skyl timian. Pil bladene af nogle af stilkene og gem dem til at smage til med. Brun nu smør i en lille gryde ved god varme. Tag gryden af og tilsæt timiankviste. Lad det trække i ca. 20 minutter og tag timiankvistene op. Sæt gryden på varmen igen og brun raspen ved god varme til det er gyldent. Smag til med salt og friske timianblade.
Velbekomme!
Opskriften er lavet af kokken Jesper Paustian og venligst udlånt af Langbrug og Fødevarer.
Ingredienser
Til 3 personer
10 skiver røget skinke, fx parmaskinke
4 skalotteløg, ca. 150 g
3 fed hvidløg
½ hokkaido-græskar
4 kartofler, ca. 250 g
2 tsk olie
½ l vand
1 bouillonterning
1 dl madlavningsfløde, 9 %
Salt og peber
2-3 spsk eddike – fx æbleeddike
Timianrasp
2 kviste timian
25 g smør
1 dl rasp
Salt
Tilbehør
3 tykke skiver groft franskbrød